Het kerkgebouw

Huidig gebouw
Open Kring is een recent gebouw dat aan een  verzorgingstehuis vast zit. Deze combinatie biedt mogelijkheden voor gedeeld gebruik van ruimten en voorzieningen over en weer. Dit gebeurt in de praktijk ook. De kerk is geschikt voor congressen, uitvaarten, omdat ze ook catering (van het Zonnehuis) kan aanbieden.

De kerk is een praktisch en compact gebouw dat zorgvuldig is vormgeven. Dit blijkt bijvoorbeeld uit aandacht voor details, zoals het raam tussen consistorie en kerkzaal.

Het gebouw heeft niet de pretentie om kerk te zijn in zin van ‘teken in de wereld’, maar heeft wel veel architectonische kwaliteit (materiaal, vormgeving, lichtinval). De kerkzaal is een prettige, lichte ruimte met een fijne maat. Door de vorm onstaat een omsloten gevoel. Niet te groot, niet te klein. De kerkzaal is door de stoelen flexibel in te richten.

Het valt op dat het gebouw goed verzorgd en onderhouden is.

Huidig gebruik
Het gebouw is in gebruik bij de kerkelijke gemeente. Daarnaast wordt het gebruikt door het verzorgingstehuis voor vergaderingen en voor eigen samenkomsten. Van extern gebruik is nauwelijks sprake.